onsdag 3 september 2014

Spektakel

Lite skumt, igår kände jag hur jag börjar bli spattig, tankarna lite för snabba, rastlösheten lite för stark. Försökte gå och lägga mig i hyfsad tid, men har bara sovit korta korta stunder i natt. Tänkte ibland att jag borde ta en sömntablett men så somnade jag till lite, bara för att vakna igen efter tio minuter och så samma visa. Normalt sover jag som en stock om det inte är något fel. Det måste bli något kemiskt ikväll. Inte låta det springa iväg och bli en hypomani, inte nu när det äntligen blivit lugnt. Lite konstigt är det för det jag har gjort på medicinfronten senaste veckan är att halvera den antidepressiva, så jag var mer rädd för att bli låg. Men alla förändringar kan sätta igång lite vad som helst, har jag märkt...

Vackert, skönt ute nu. Kanske kan få med Mannen på en utflykt i eftermiddag?

Har svårt att orka med denna valrörelse. Allt trixande med statistik, alla påhopp, och en mediabevakning som alltför ofta behandlar det som en kombination av sportevenemang och melodifestival. Jag tycker val är viktigt, men har få illusioner kvar. Jag är gammal. Satt igår och tittade på tv-programmet med inslag från 1963, och även om jag var nyfödd då så har jag på något sätt mer rötter i den världen än denna. Inte för att det egentligen var bättre förr. Bara lite mer överskådligt tror jag.

Fast jag varit uppe klarvaken i ett par timmar så är jag jättetrött, kanske dags att ändå lägga sig en stund.

6 kommentarer:

 1. Vila du.....! Jag tycker oxå valet är ett meck.....veta vad att rösta på knappast. När jag föddes landsteg man på månen.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyckades att sova en timme tillslut, bra så. Har faktiskt en kort minnesbild av att ha sett månlandningen på tv, jag var 6 så det är ju möjligt, och det var säkert en så allmänt upptrissad stämning att man fattade att det här var något stort, även om det mest var suddiga svartvita bilder på en liten tvskärm.

   Kram!

   Radera
 2. Det är lurigt när det puttrar i systemet om nätterna. Men du tänker klokt om denna kommande natt. Du är klok.
  Månlandningen var innan min tid. Men jag kan precis som du också känna att jag på något sätt stammar från en annan tid. Något har hänt i vårt samhälle de senaste 20 åren. Det har gått fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en rejäl klubba i huvudet visade det sig. Men det fungerade.

   Såg någonstans på nätet en privatbild från 1980 publicerad, som fick kommentaren "oj, vilken dålig kamera du hade på mobilen" ;) Nog känns det som om tempot bara ökar.

   Radera
 3. Håller tummarna för att mannen vill ta dig ut på en utflykt i det fina vädret. Så be honom packa en fikakorg med något gott så er tripp blir till behag där ni stannar till för att njuta av stunden.
  Pratade länge med pappa idag ang valet, han ville ha billigare snus och att restaurangmomsens skulle höjas :-) han är ju bara för söt. Det är mycket valsnack nu både dagtid och nattetid. Många som har tankar och idéer om hur de vill att det ska se ut efter valet

  Önskar dig en god natt!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin tripp till sjö i solen :)

   Det är många viljor... allra mest vill jag nog att gamla tanter och gubbar som strävat hela livet ska få ha det bra, inte bara lite valfläsk utan på riktigt. Återstår att se...

   Radera