torsdag 25 september 2014

Då-nu-sen

Idag började kursen i mindfulness. Alla var trevliga och inte så där överdrivet hysteriskt entusiastiska. Ändå är jag lite avvaktande. De två övningar vi gjorde, att sittande känna på andningen och en liggande kroppsscanning får mig på 20 sekunder att gå in i någon sorts dissociativt transtillstånd. Inte ångest eller gamla minnen, och jag slappnar snabbt av i kroppen samtidigt som jag kan lyssna på instruktionerna. Men jag tappar kontakten med verkligheten. Nu har jag en hel del erfarenhet av dissociativa tillstånd i mindre trevliga sammanhang så det känns inte helt bekvämt. Blir rädd att väcka den björn som sover, på något sätt. Tog mycket kort upp det med kursledaren efteråt men hon körde bara med "du är den enda som vet om det är bra för dig", vilket på ett sätt är sant, men på ett annat sätt lite lättvindigt, det är inte jag som är utbildad på ämnet. Nåväl, jag ska testa en gång till nästa vecka.

Jag har en lite jobbig sak som snurrar i huvudet mellan varven, gammalt skräp men många frågor om hur väl man egentligen känner sig själv och hur mycket man kan gå emot sina sanna värderingar, och hur mycket som krävs för att gottgöra det onda man gjort. Och visst skulle jag kunna gå på linjen att man bara ska stryka ett streck över allt, men det känns som om det finns ett värde i att bry sig både om det förflutna och om framtiden (tvärtemot vad jag lär mig på mindfulness-kursen ;) )

Och helt ärligt längtar jag efter en liten hypomani, jag får liksom ingenting gjort, mår inte dåligt men saknar handlingskraft. Men men, man kan inte få allt.

2 kommentarer:

 1. Sikket svar från kursledaren! Hon är ju där för att hjälpa, inte bara strunta i hur människor upplever det.

  Jaja.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag upplevde det inte som att kursledaren inte brydde sig, mer att hon försökte hjälpa fast det inte var till hjälp, om du förstår vad jag menar. Men nu har jag pratat med min psykolog-son och fått tips om alternativa övningar som inte är så introverta, så jag ska testa det istället den här veckan har jag tänkt. Vi får se. :)

   Kram!

   Radera