torsdag 20 februari 2014

Gömställen

Dagarna smyger sig fram, gömmer sig bakom hörn och skuttar plötsligt fram: "tittut". Få se nu, i måndags åkte jag till min frisör, en trekvarts bussresa men det tycker jag att det är värt, tid har jag ju. Tisdag var det avskedsmöte med Syster C som slutar. Gav henne en liten blomma, tycker hon har haft bra koll på mig. Nästa vecka ska jag träffa den nya. Onsdag tog jag en promenad tillsammans med kompisen med de glada hundarna. Tänkte ambitiöst också ta en sväng på stan, men det tog raskt stopp och jag fick lomma hemåt istället. Idag torsdag inleddes morgonen med att lämna blodprov, och sedan sällskapade jag med Mannen som skulle till sin nya vårdcentral. Personalen verkade trevlig och Mannen mår bra, det var mer en allmän check. Väl hemma slocknade jag som ett ljus.

Framme vid just nu då. Laddar inför att röja undan lite disk så det går att baka bröd. Gjort på fem minuter (disk) och ett par timmar (bröd) så det är ju ingenting. Men man ska komma sig för att trycka på startknappen.

Ångest och spänningar som kommer och går. Kan vara vadsomhelst så lite svårt att attackera. Jag gör det till en sport att inte ta till lugnande. Det är en i högsta grad beigefärgad pina jämfört med riktig ångest.

12 kommentarer:

 1. Hej du. Jasså du har bakat bröd, blev det matbröd eller....Du är duktig som inte tar lugnande då ångesten kommer. Nu är jag så lyckligt lottad så jag inte vet hur det känns, men har förstått att det är ett rent helvete. Ha det så gott nu så här slutet av veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle ha blivit matbröd, foccacia, men när jag plockade fram mjölpåsen hittade jag en mjölbagge, usch! Så det blev skafferistädning istället.
   Nä, det är inget bra att ta lugnande i tid och otid, då riskerar man att de inte fungerar när man verkligen behöver dem. Det är verkligen inte så farligt just nu, jag mår inte dåligt, jag mår bara inte helt bra, det är skillnad.
   Tror helgen kommer att bli mycket trevlig. Ha det så skönt själv, snart kommer våren!

   Radera
 2. Sneglade ut i köket samtidigt som jag läste om din disk, min disk skulle ta mera än 5 minuter att diska upp. Jag har bara roat mig hela veckan, så disken har fått stå. Tur att jag har massor av allt så att jag inte behöver diska i morgon heller.
  Jag funderar på att baka något i morgon, men jag är sugen på kakor...så det är nog lika bra att låta bli....kladdkakemuffins...varför ska det vara så gott!!!

  Önskar dig en bra dag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Disken brukar inte springa sin väg ;) Uj så mycket smaskigt man kan baka...

   Ha en trevlig helg.
   Kram!

   Radera
 3. Skönt att mannen mår oki. Skönt att du är fortsätter på det starka spåret. Du är grym! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Livet är ändå rätt ok.

   Kram!

   Radera
 4. Vad tycker och tänker du kring kaloriappar? I detta inlägget delar jag med mig av mina tankar:
  http://theasspace.blogg.se/2014/february/kaloriapparna-tar-over.html#comment

  Vore kul om du delade med dig av dina funderingar!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har använt en sån app för några år sedan. Visst, jag blev smalare men usch så störd i huvudet. Ska kolla din blogg senare.

   Radera
 5. Du är duktig som bakar bröd, det skulle jag också vilja göra.... kanske blir en vacker dag. Jävla jävla ångest! men bra i alla fall att det inte är den värsta varianten....
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev inget bröd... Men nya friska tag när jag är hemma igen. Är i Göteborg och det känns bra.

   Kram!

   Radera
 6. Blir lika glad av att läsa dina inlägg som alltid.
  Lite sorgligt med syster C. Men fint att ge en blomma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På ett sätt känns det lite fel, men samtidigt är det överlevnad: jag fäster mig inte jättestarkt till vårdpersonal. Jag kan tycka att vissa är mycket bättre än andra, men så länge har jag varit med att jag vet att alla kontakter är flyktiga och kan avslutas när som helst. Bara att gilla läget. Men Syster C kommer jag att minnas med glädje.

   Radera