torsdag 11 april 2013

Nerver

Lite anspänd, sovit halvtaskigt, jag tror minsann att jag har lite "rampfeber". Bipolärgruppen startar idag. Jag känner en som ska vara med, plus att Mannen går med mig, så troligtvis blir det helt okej. Det rubbar mina cirklar bara.

Jag tyckte läkarbesöket i tisdags gick bra, men är en aning nervös i efterhand, måste begära ut journalen. Med åren har jag lärt mig att bli paranoid angående dessa anteckningar som gör anspråk på att berätta sanningen om dig.

Det känns nästan som rolig omväxling att se en grå himmel. Nu ska det visst bli regn. Borde fixa lite här hemma men känner mig inte så peppad. Imorgon ska jag åka och titta på kattungar. :)

14 kommentarer:

 1. Åh, kattungar! <3 Vad mysigt!

  Journalanteckningar gör mig också nervös... i alla fall efter att en läkare sa till mig att det stod att jag hade "tendenser att inleda destruktiva relationer med män". Jag har aldrig vågat begära ut den dock, det känns typ som om lilla jag inte borde snoka i det.

  Hoppas det blir bra med gruppen, vad är syftet med den?

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog väl en sju-åtta år inom vården innan jag begärde ut min journal första gången, men nu gör jag det minst en gång om året. Tycker helt enkelt att det är min förbannade rättighet (vilket det lagligt sett är). Fick infört en ändring en gång också av ett faktafel. För mig ger det mig vissa förklaringar till varför vårdpersonal behandlar mig på det ena eller andra sättet. Har också blivit bränd av att det flera gånger förts in diagnoser som aldrig berättats för mig. Nej usch, det är inte kul men nödvändigt.

   Gruppen är en sorts utbildning plus möjlighet att träffa andra i liknande situation. Först ska vi lyssna på ett föredrag (om t.ex. "hur yttrar sig bipolär sjukdom", "medicinsk behandling", "egenvård" m.m. - vi ska träffas åtta gånger). Sedan blir det gruppdiskussion, patienter för sig och inbjudna anhöriga för sig, som avslutas med en gemensam samling. Ska bli spännande att se om det kommer att fungera bra i praktiken, men en vän till mig gick en sådan "kurs" och tyckte det gav mycket, så det känns värt att testa.

   Jag längtar efter kattungarna <3

   Kram!

   Radera
 2. Vad innebär gruppen du skall vara med i? Vet du något om hur det skall arbetas med bipolära sjukdomen?

  Och... Har du tänkt att skaffa katt eller skall du bara titta?

  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrev just ett svar till Silverglitter ovan. :) Syftet är att med information om sjukdomen och egenvård, samt möjligheten att träffa andra, öka ens förmåga att ta hand om sig själv.

   Kan tyvärr inte skaffa katt - Mannen är superallergisk. :( Så jag får bara titta. Det är min yngsta son som har dem, de brukar ha kattungar med jämna mellanrum, Birma.

   KRAM!

   Radera
 3. Kattungar. Jag tycker inte om katter, för att jag är allergisk... MEN.... kattungar <3 Hoppas du fick snooza på dom ordentligt. Ska ni skaffa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr kan vi inte ha någon katt för min man är jätteallergisk... så jag får bara titta.

   Radera
 4. Härligt med kattungar. Jag begär också ut journaler. Man får lov att hålla koll på de dumheter som sägs. Lycka till på kursen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiska små pälsbollar som just har börjat springa omkring. Ja, tyvärr känns det som om man måste hålla i trådarna själv så mycket som det går. Tack!

   Radera
 5. Jag volontärade på katthem under min studietid på annan ort då jag saknade min egna pälskling så ofantligt.
  Och det hände att det dumpades kartonger med kattungar på trappan utanför lokalen när folk inte ville/kunde ta hand om dem. Eländigt men ack vad mysigt det var att få nosa på dem, kattungar och bebisar, två saker som luktar så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är så sorgligt att folk inte har bättre koll på sina djur, och inte steriliserar om de inte vill ta hand om kattungar. Tur att det finns katthem. Och ja, de doftar härligt. :)

   Radera
 6. Lycka till med bipolärcirkeln. Hoppas att du inte blir helt slutkörd även om det nästan är något man får räkna med när det är nya sammankomster av social samvaro :) Åh, ska ni kanske skaffa katt? Kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så där stirrigt slutkörd är jag, men jag tror det kan bli rätt bra ändå.

   Nej, blir tyvärr ingen katt för oss, Mannen är allergisk som sjutton. Jag får fönstershoppa.

   Kram!

   Radera
 7. Hoppas att det gick bra. Önskar oxå att jag kunde ha katt, men då barnen är allergisk så får vi bara titta. Ha en fin Fredag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det gick bra fast nu är jag trött. Det är så synd det där med allergier.

   Ha en fin fredag själv!

   Radera