fredag 5 juni 2009

Utskriven

Hemma nu, på riktigt. Jag fick i princip bestämma själv när jag skulle skrivas ut, fick vara kvar några dagar till om jag ville, men nu känner jag mig i hyfsat normaltillstånd, behöver inte ta upp en säng där.

Jag är jätteglad att vara hemma igen. Samtidigt en sorg. Det skakar om mig att jag kunde må så dåligt igen. Att jag faktiskt behövde någon som vaktade mig som ett barn. Att min hjärna inte odelat står på min sida.

Positivt är att jag kunnat samarbeta mycket med personalen, se dem som potentiella hjälpare och inte fångvaktare eller skrattande åskådare. Med facit i hand fick jag mer hjälp när jag själv hade en öppnare attityd. (Inte för att jag är så naiv att jag tror detta gäller för alla avdelningar och all personal överallt... "min" avdelning är långt ifrån felfri men hyfsat "snäll".)

Negativt är att jag tappat en hel del i självförtroende. Jag tror inte det syns så mycket utåt, men jag känner mig som "en gång psykfall, alltid psykfall". Att t.o.m. nätvänner kommer distansera sig nu.

En fantastisk ljusglimt dock är att mina barn varit väldigt omtänksamma, ska åka upp och träffa dem snart.

Det här är nästan fler ord än jag har just nu. När jag mådde som sämst skrev jag frenetiska utläggningar på lösa papper, nu när lugnet sänkt sig finns det mest tystnad.

6 kommentarer:

 1. Ett JÄTTEVÄLKOMMET hem :) Hade jag varit där så hade jag satt upp ett stort lakan på erat hus (om ni har det) och skrivit VÄLKOMMEN EM!....eller inte :) Men kul att höra ifrån idg igen i alla fall och skönt att du mår något bättre, även fast jag vet att återhämtningen kan vara seg.
  Massa kramar

  SvaraRadera
 2. Jag blev glatt överraskad när jag läste att du kommit hem. Så skönt att du kunde bestämma själv.

  Nu önskar jag att du återhämtar dig och har det bra. Strunta i det att tänka på att du är psykfall, alla är eventuella psykfall. Man vet aldrig när det är dags, det kan hända alla.
  Jag förstår ändå hur du tänker.
  Nu önskar jag dig allt gott och du kan ju maila när du har tid och lust.

  Massor med kramar

  SvaraRadera
 3. Ger dig en varm välkomnande kram.
  Skönt att du har landat igen.

  SvaraRadera
 4. Ingen distans härifrån i alla fall :)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Varmt välkommen hem! Var riktigt rädd om dej nu och fortsätt kämpa framåt. KRAM!

  SvaraRadera
 6. Jag är riktigt riktig tacksam för era hälsningar som sprider värme ända in i mitt hjärta.

  Inte tid att säga mer nu, Mannens ena son med flickvän kommer på middag om 5 minuter. Jag har smitit från köket för att rensa huvudet ett ögonblick. ;-)

  SvaraRadera