tisdag 1 juli 2014

Borttappat

Göteborg var underbart och tog upp varenda gnutta energi, nu finns det knappt ved nog att få vattnet att koka och jag hukar mig mest framför tv:n. Borde tvätta håret men ja... kanske lite senare.

Dumma mardrömmar. Hade plötsligt ett femkronestort mörkt födelsemärke på ögonlocket, plus att jag förstås tappade bort två handväskor på bussen. Så jävla meningslöst.

För tusende gången svär jag över kraftlösheten, vilket inte leder någonstans, att jag blir arg leder inte till att jag blir mer aktiv, när jag blir mer aktiv beror det oftast på att något verkar roligt och lockande, och så får jag betala för det efteråt istället, vilket till slut gör att det inte ens verkar som en bra sak att aktivera sig alls för det gör alltid ont och det märks inga framsteg. Men jag försöker hålla kvar ett mer rationellt perspektiv där jag påminner mig om att mina nära relationer spelar stor roll för mig, och att de kan vara värda lite smärta.

12 kommentarer:

 1. Det är ett högt pris att betala. Personligen håller jag med dig: Det är värt smärtan. Men det betyder inte att en inte önskar att det vore annorlunda.

  Varma kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att inte se det som en skamlig karaktärssvaghet. Tar alla "upp och hoppa"-råd personligt. Är ändå glad så länge jag känner mitt behov av kontakter och inte slutar vara mänsklig.

   Kram!

   Radera
 2. Men varför måste "normala" saker kosta så mycket.
  Jag tror jag förstår dig. Jag blir också arg. Men det leder ingenstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir lite snett eftersom det jag tänker på som "normalt" inte är normalt för mig nu, även om det kanske var det en gång i tiden, och även om jag har all den där orken och lite till under mina hypomana perioder. Jag vet hur det känns att orka. Allt annat är ett nederlag. Fast precis som du säger hjälper det inte att bli arg.

   Radera
 3. Tråkigt att det roliga ska ta så mycket av dig att det nästan blir jobbigt i stället.
  Hoppas att du snart återfår lite energi till ditt vatten :-) En kopp te kan göra susen!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att låta bli att slösa energi på att förbanna universum :/ Men jag har ändå verkligen underbara stunder, det finns människor som lever i ständigt mörker.

   Kram!

   Radera
 4. Jag drömmer också sådana där konstiga mardrömmar. Man plågas även nattetid jävla skit. Hoppas Götet var bra och värt det.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med vissa mediciner har jag inte kommit ihåg drömmarna, det var så skönt.

   Men Göteborg var riktigt, riktigt bra.

   Kram!

   Radera
 5. Jag kan bli alldeles vansinnigt arg och gör då helkoko saker. Ofta beror det på att nån säger saker på ett för mig helt felaktigt sätt...
  Jag minns inte så mycket av mina drömmar. Kanske beror det på mediciner. Förr trodde jag ibland att det kunde bero på att jag aldrig kom ner till djupsömnen och ej heller REM-sömn eftersom jag sov så kort tid på natten. Kanske konstig teori...
  Kram på dej! Hälsningar Marielle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har alla våra sätt att reagera på. Det är väldigt sällan jag skäller ut folk eller liknande, jag blir mest arg på mig själv. Eller universum. Mest mig själv.

   Sömn och drömmar är ett knepigt ämne. Normalt drömmer man ju i flera omgångar under natten men minns bara drömmar om man vaknar mitt i dem, oftast på morgonen. Blir man väckt av väckarklockan eller något annat kanske man inte drömmer just då. Och sen finns det en massa olika sömnstörningar, vad jag förstår... Plus då medicinerna. Jag har sovit *extremt* regelbundet de senaste två månaderna, utan sömnpiller. Det känns lite ovant.

   Kram!

   Radera
 6. Så roligt att vistelsen i Göteborg blev lyckad. Mindre roligt att det kommer surt efteråt. Nu har det gått mågra dar sen du sktev så jag hoppad stt du fått tillbaks l6te energi.
  Ha nu en skönq helg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag är fortfarande rätt seg faktiskt men i eftermiddag ska jag åka och hälsa på en kompis och hennes underbara hundar :)

   Ha en skön helg själv, kära Badtant!

   Radera