lördag 5 juli 2014

Ansats

Klappar mig själv på axeln, jag har varit social två dagar i rad. Träffade en kompis igår eftermiddag, hon bodde tidigare nära mig men har flyttat och vi har inte pratat så mycket på ett tag, så det var roligt att se hur hon bor och att hon verkade ha det rätt okej.

Idag började jag dagen med att ringa mina barn och min mamma.

Sedan ringde min mesta kumpan (när vi var inlagda på psyk som mest frekvent för ett antal år sedan delade vi ofta rum). Hon ville ha sällskap på en liten road trip, landsbygden häromkring kryllar av småvägar mellan platta fält och det är hur lätt som helst att köra vilse, dessutom finns det många skumma tomma/övergivna hus. Vi fann dock vår väg till pool-butiken som dock var stängd. Min vän behövde någon sorts chock-klor till poolen. När hon drog undan täcket igår låg det en död kanin och flöt där! Det finns gott om kaniner häromkring och just nu härjar kaninpesten som tydligen drabbar väldigt många. Hon pratade med någon jägare på kommunen som sa att de blir slöa, blinda och törstiga stackarna (innan de dör). Min vän har inte haft problem med kaniner i trädgården förut så hon har inte tänkt på det. Hursomhelst, vi hittade klor på Bauhaus. Sedan besökte vi två plantskolor och en helmysig trädgård där vi gick runt en bra stund.

Redan där var jag förstås beredd att åka hem och slänga mig i sängen, men min kompis verkade lite angelägen om att ha mer sällskap så det blev ändå så att vi åkte hem till henne och åt sill och potäter och pratade om stort och smått.

Är äckligt övertrött nu, sådär att det känns omöjligt att släcka lampan och sova. Kroppen vibrerar dovt, huvudet tror att det är en ballong fyllt med koldioxid. Jag måste lova mig själv att få stanna i grottan i morgon. Men jag är lite nöjd med att ha varit ute i världen.

4 kommentarer:

 1. Det ÄR jobbigt att vara social! Att vara som "folk". Efter ett pass med social samvaro är jag alldeles tom. Du gjorde det bra! Hejja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! När jag var yngre hade jag folk omkring mig jämt, men numera sliter det mycket på mig. Så det får som sagt bli en vilodag imorgon.

   Radera
 2. Gott med en utflykt! i sommaren.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ändå passa på så länge sommaren varar.
   Kram!

   Radera