måndag 3 november 2014

Tavla

Lite märkligt, jag var rätt trött i lördags, ändå sov jag knappt följande natt. Har ingen aning om vad som hände, speedad är jag inte. Skulle ha träffat en vän på söndagen men ställde faktiskt in det - jag brukar försöka hålla mig till planer men jag var verkligen alldeles för seg. Förutom en mat-införskaffningstripp till Coop tillbringade jag bara dagen med att slösurfa, lyssna på musik och se lite på Supernatural.

Sömnpillrade för säkerhets skull igår kväll, så nu är jag lite seg p.g.a. det, men det var nödvändigt.

Något bra ändå: efter senaste samtalen med Syster M2 har jag blivit klokare över hur mitt tidigare liv i en auktoritär miljö överlappar mitt liv i psykiatrins auktoritära miljö. Jag skrattar och gråter åt vanvettiga saker jag fått höra och se, känner hur det släpper lite, hur jag växer.

Och äntligen kom jag mig för att klaga över en av tavlorna i väntrummet - jag har störts av den i över ett år! Syster M2 höll med om att den var direkt olämplig. Man såg bara överdelen av en pinnstol, och en hängande lampsladd utan skärm mot en enfärgad äckelgul bakgrund - kom och häng dig, liksom! Stora delar av inredningen är kass av olika skäl, men den är värst i min åsikt. Ska bli spännande att se på onsdag om den är kvar.


4 kommentarer:

 1. Åh, jag tycker syster M2 verkar vara himla bra. Känslan av att hemska saker släpper en, att man växer, den är verkligen fantastisk. Jag har precis börjat få nosa på den jag också, och det trodde jag verkligen aldrig att jag skulle få uppleva.

  Herregud, hoppas verkligen de plockar ned tavlan. När man går upp för trapporna till receptionen i huset där jag har terapi, kan man se in genom glasdörrarna till BUP:s traumaenhet. Där satt tidigare en gul tavla med en mörk, obehaglig mansgestalt. Det tyckte jag var väldigt märkligt.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir så glad av att höra att du får uppleva känslan av att mörkret kan skingras!

   Vilket otroligt korkat val av tavla där på BUP! Men jag har sett rätt många märkliga och obehagliga tavlor på olika psykställen... Och varför inreder man ett väntrum för ångestfyllda människor i svart och rött? Livets mysterier...

   Kram!

   Radera
 2. Makalöst vilken olämplig tavla, kan inte förstå hur den blivit uppspikad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är helt osannolik. Finns en hel del andra tavlor som känns dystra eller aggressiva också. Har någon tänkt att de ska spegla patienternas ångest? Hur ska det göra folk lugnare? Mycket mystiskt. Men de målade också väntrummet på somatiska akuten knallorange...

   Radera