onsdag 12 november 2014

Nollpunkten

Trots att den mentala dimman inte lättat tog jag mig iväg mitt på dagen för att få mig en influensaspruta. Jag tillhör ingen riskgrupp men tänkte att det ytterligare minskar risken för att Mannen ska åka på något. Det var inte förrän på vägen hem som det slog mig att där faktiskt finns en bonus för mig själv också, att inte få influensa kan jag leva med.

Annars flyr jag in i oviktiga saker på nätet och musik som är så välbekant att jag knappt noterar den. Skrattar när Mannen och jag lagar mat och mjölken kokar över och brandlarmet går. I det stora hela känner jag mig utpumpad. Kan ju inte göra ingenting, ångestkrypet vill helst inte heller ge mig ledigt, men det vore underbart att bara sova bort allt... Egentligen inte deprimerad, mest trött.

Finns en massa fina saker att skriva om från helgen, men på något sätt vill jag lämna det där, bevara det i ljuset.

8 kommentarer:

 1. Den där ångesttröttheten känner jag igen alltför väl. Ajaj, hoppas att det går över snart.

  Varma kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enda som går att göra åt det är att vila, och ta en sömntablett om det känns stirrigt på kvällen. Men jag har inget inplanerat de närmaste dagarna, den största utmaningen är att säga nej om folk vill träffas. Det måste jag ta på allvar för jag har inte alls lust att krascha.

   Tack och en stor kram!

   Radera
 2. Min kropp blev helt knäpp efter svininfluensavaccin, kunde knappt stå upp ur sängen och armen värkte i flera dagar =) Hade nog dött om jag blev smittad av den fortfarande "levande" viruset. Många tror ju att det är viruset som orsakar symptomet av en influensa men det är ju ens eget immunförsvar som ställer till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj oj, ditt immunförsvar är inte att leka med! Jag har aldrig känt något efter någon vaccination. Kanske mitt immunförsvar har givit upp och stuckit till varmare breddgrader! ;)

   Radera
  2. Det är inte ovanligt att man kan känna influensasymptom efter en vaccination då sprutan innehåller ju själva influensa viruset som har blivit steriliserad och inte kan föröka sig. Dock så har jag för mig att den vaccin som användes i Sverige innehöll endast antikropparna mot viruset- så jag kanske blivit förkyld eller så samtidigt som jag tog sprutan =)

   Radera
  3. Om jag fattar rätt det jag läser så innehåller åtminstone årets vaccin bara vissa delar av viruset (virusen ska man kanske säga då det är tre olika typer av influensa), men man kan ändå få en feberreaktion enligt Vårdguiden. Så du kan nog mycket väl ha känt av din spruta. Alltid är det nån skit...

   Radera
 3. Hej. Kikar in för att önska dig en fin Söndagskväll. Den sprutan hoppar jag och håller tummarna att jag klara mig även denna gång.
  Kramelikram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då hoppas jag att du slipper flunsan ändå!

   Ha det så bra
   Kram!

   Radera