onsdag 18 juni 2014

Poison

Vampyrcentralen i morse. Dessutom vaknade jag redan vid 5 p.g.a. krånglig dröm, blä. Å andra sidan var det bra att jag kom upp tidigt, skulle egentligen ha tagit provet igår men av outgrundlig anledning försov jag mig (litiumprov ska helst tas så nära 12 timmar efter senaste dosen som möjligt). Fattar inte varför, jag brukar höra mobilens larm och den var inställd på pussellås för att stänga av den, ett sådant fixar jag inte i sömnen, så på något sätt måste jag ha ställt in fel. För att kompensera tog jag dessutom fram en gammal hederlig väckarklocka i morse, vilket då alltså inte behövdes eftersom jag vaknade ändå...

Anledningen till litiumprovet är att jag de senaste par veckorna blivit mer och mer darrig i händerna igen, kan inte skriva min namnteckning, dessutom har jag små muskelspasmer av och till i armar och ben. Huvudvärk, inte så farlig, men jag har rätt sällan huvudvärk, särskilt inte flera dagar i rad, så jag lägger märke till det. Aningens illamående. Trött i kroppen. Ännu tröttare i knoppen. Den där allmänt utspejsade känslan man kan ha när man sätter ut en medicin (vilket jag inte har gjort) eller är bakfull (har inte druckit). Det kan bero på alla möjliga saker, men eftersom jag nu behandlas med litium måste det uteslutas att det orsakas av förhöjd litiumhalt. När det gäller litium är skillnaden mellan normal halt och giftig halt ganska liten. Hoppas jag får svar i eftermiddag eller imorgon, gärna lugnande, då får jag gå vidare i listan över tänkbara orsaker.

Tog mig ändå ut och träffade en kompis igår, vi satt i solen och åt bakad potatis nere på stan. Trevligt, men när man inte mår hundra är det en stökig miljö, och ibland slits jag mellan att vilja lyssna på mina vänner och vilja fly (nu vill jag inte påstå att det är så synd om mig, ibland är det vänner som lyssnar på mig istället, mer en allmän observation att sociala krav kan vara väl så tuffa som andra krav).

3 kommentarer:

 1. Sociala krav är väl bland de tuffaste som finns, eftersom normer om socialitet är så stark.

  Hoppas att du får snabba, lugnande svar.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Och sedan spelar det väl in hur man själv är skapt, jag har en tendens att ganska snabbt hacka på mig själv när jag inte tycker att jag ställer upp tillräckligt för andra. Försöker att skärpa mig så det inte blir någon sorts martyrskap (det är ändå jag själv som väljer att gå in i relationer) men rationella argument är inte alltid tillräckligt.

   Tack!
   Kram!

   Radera
 2. Hoppas du snart får veta vad problemen beror på!

  Kram.

  SvaraRadera