fredag 6 juni 2014

Kvalserie

Dåligt med uppdatering här. Pratet har vandrat andra vägar. En del till Mannen, en del till låååååång konversation med kär vän ♥, en del till Syster M, en del till skrivande på ett forum jag någon gång ibland återvänder till.

Mådde fortfarande riktigt rejält ruggigt förra helgen, inte ett totalt bottennapp men tillräckligt för att jag skulle flippa ur lite. Tog till fel (men tyvärr effektiv) metod för att vända på steken och nu är jag närapå ute ur depressionszonen, känns det som. Är dock fortfarande ganska passiv och konturlös, det blir inte mycket av substans gjort. Som vanligt alltså. Sådant kan hänga kvar länge efter en depressionsperiod. Jag tror min hjärna är rätt grinig på mig.

Satt uppe sent och såg på en dokumentär om Dagen D tillsammans med Mannen. Även om jag inte är någon historiefreak kan jag tycka att det är relevant för allmänbildningen, och krigshistorier är givande att se tillsammans med Mannen som är gammal militär, han har alltid intressanta kommentarer.

Pratade med yngre sonen. Han skulle på tredje intervjun för ett sommarjobb, bara ett vanligt sommarjobb som inte direkt kräver någon avancerad specialutbildning. Helt otroligt hur pretentiöst det här med jobbsökande har blivit nuförtiden! Han hade fått göra en videointervju och jag vet inte allt. Nåja, det ger väl jobb åt några rekryteringskonsulter ;) Nu är jag knappast representativ, men jag har varit på en enda formell anställningsintervju i mitt liv, och den var över på tio minuter, sedan fick jag börja veckan efter. Övriga jobb fick jag via kontakter eller genom att ringa runt. Jag är medveten om att arbetsmarknaden inte alls ser likadan ut nuförtiden, men det känns ändå lite märkligt.

Gråtunga skyar, men jag ska se om jag kan dra med mig Mannen ut en sväng.

8 kommentarer:

 1. Härligt att du är påväg ut ur svackan, oavsett skäl.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det har varit lite segt men jag har på något sätt anat att det bästa varit att vänta ut det.

   Kram!

   Radera
 2. Jo det känns som att arbetsmarknaden är S T E N H Å R D nuförtiden. De kräver kvalifikationer som om personen skulle kunna flyga till mars...... surt för den som söker jobb..... men - det är väl "bara" att ta på sig tjurskallen och bröta..... hoppas det funkar.

  kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, sen ska alla ungar ha högskoleutbildning och sen kanske de ändå bara får jobb i kassan på Ica... Inte för att allt var bättre förr, absolut inte, men det var mer förutsägbart och generellt sett lite mindre stressande för många.

   Kram!

   Radera
 3. Hej. Heeeelt out of topic.
  Har du erfarenhet av lithium? Vill ha detta för mig.
  Om du pallar vill och orkar får du gärna skriva ett inlägg om dina erfarenheter. Eller skicka mig ett
  Pm.
  Ska börja på tisdag. Lite nervöst.

  SvaraRadera
 4. Hej, är här och kikar lite. Så skönt att läsa sånt som ligger mig nära. Du skriver fantastiskt bra. Många kramar hälsningar från Marielle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marielle, det var snällt. Ha det så bra.
   Kram!

   Radera