torsdag 15 januari 2009

Myrkryp

Middag igår kväll hemma hos Mannens söner och ex, en sorts extra julafton eftersom hans äldste varit ute och rest i några veckor. Massor med mat och tårta, även vi fick presenter från Indien, och så bildvisning från resan. Roligt att se, men vid det laget började jag krackelera mentalt. Blev extremt rastlös i kroppen, kunde inte sitta still mer än en minut så jag satt och skruvade på mig hela tiden. Har upplevt något liknande som medicinbiverkning ibland, det är så otroligt obehagligt, men nu var det bara socialt umgänge-biverkning. När vi kom hem framåt midnatt gick tankarna i en snurrbana och jag somnade väl inte förrän framåt 3 (jag lägger mig alltså normalt vid 21-23).

Är på bra humör idag (lätt sömnbrist lalala) men ändå sugen på Stesolid, fortfarande spänd i kroppen, tror jag hoppar över det dock. Ibland får man bara vänta, göra långsamma och ospännande saker tills vågorna lägger sig.

Jag borde sätta igång ett stickningsprojekt, det är en sån bra meditativ sysselsättning. Har en del bomullsgarn, köpt på sjukhusets arbetsterapi. Orkar inte direkt göra något mer avancerat än raka stycken, så det blir i princip en halsduk då... fast såna har jag så jag klarar mig. Måste tänka ut något annat... *hoppas på inspiration från ovan* Kan man sticka en kjol?

6 kommentarer:

 1. läser..
  du kan sticka sockor eller vantar kanske? Fast det kanske är svårt. Själv stickar jag bara halsdukar..men det var länge sen jag stickade nåt..2-3år sen kanske. Nu har jag glömt hur man lägger upp maskor.
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Jag har stickat en gång i mitt liv, herreguuuuud, aldrig mer :) Det var på högstadiet, stickade ett par lovikavantar. Tog ett helt år att sticka dom, en termin per vante. Och när dom ÄNTLIGEN var klara så kunde jag dessutom inte ha dom för det var stora lufthål i. Ingen hit för en kall vinterdag precis så fick lägga ner det projektet. Men du är säkert bättre på det.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ibland mår man bara märkligt, har själv varit med om det många gånger, vilket kan verkar motsägelsefullt (ena gången är man social och avspänd, andra social fobisk och nervös) Har hört att just nervositet, spändhet, rastlöshet etc är nära besläktat med just bipolär sjukdom, att man har lättare för att skifta "åt det hållet", trots att man normalt är rätt lugn. Kramis

  SvaraRadera
 4. LaLuna - jag trodde jag också glömt hur man lägger upp maskor men det kom tillbaka när jag väl hade stickorna i händerna. Testkör lite nu, ser om jag kan få till lagom storlek till en kjol, orkar inte leta mönster.

  Maria - tur då att det finns andra jobb att välja på än slöjdfröken. ;)

  Kristin - jo just det där motsägelsefulla i hur man rör sig mellan social-asocial... samvaro med människor blir så oförutsägbart (även om jag är rätt bra tycker jag själv på att hålla masken)

  Kramar till er alla!

  SvaraRadera
 5. Skönt att du känner dig något så när. Jag är också rätt bra på att hålla masken ett tag eller så länge det behövs. Sen är jag stel som en stenstod av ansträngning och huvudet snurrar som en karusell på tivoli, tar tid att stanna tankarna och få lugn på dem.
  Skönt att du kan sticka för att koppla av.
  Kramar

  SvaraRadera
 6. GRATTIS till dig också. 400 gör stor skillnad :)
  Jag vet inte om FK är lite grann som när man jobbar, man ska klättra uppåt :) Jag kanske har hamnat på FK:s egna LAS-lista hehe.
  Kram

  SvaraRadera