fredag 23 januari 2009

Guldmocca

Dagens lilla glädjeämne är att eftersom jag gick upp lagom tidigt så har jag en timme kvar att slappa framför datorn innan jag ska till jobbet.

Snacka om att jag har en betingad reflex på kaffe. Bara en klunk och ron sprider sig i kroppen. Det är en utmärkt drog för mig, lugnar när så behövs och piggar upp när så behövs, mycket balanserande. Inga problem att sova heller. Nu har jag ransonerat mig pga litiumet. Snyft. 2-3 koppar om dagen, inte mer. Men de kopparna är desto härligare!

6 kommentarer:

 1. Äntligen en till som älskar kaffe! Förstår mig inte på folk som bara dricker te ;)

  SvaraRadera
 2. Ha! Då kan ni räkna in mig i klubben också. Jag dööör utan kaffe.
  Jag skulle resa till en annan stad för att hälsa på "the lover" och hade så bråttom att jag inte hann dricka kaffe på morgonen. På tåget fanns ingen restaurangvagn, och när jag kom fram hade han inget kaffe hemma. På kvällen/natten fick jag en sådan fasansfull huvudvärk att jag inte sov en blund på hela natten. Inte förrän på morgonen kom jag på vad problemet var. Kaffet!
  Ut och shoppa kaffe. Sen räckte det nästan med kaffedoften för att huvudvärken skulle klinga av.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar kaffe, det är min tyngsta last. Jag kan nästan göra vad som helst på morgonen bara för att få kaffe. När jag varit på semester har jag blivit desperat om jag inte fått kaffe om de inte serverat det på kvällarna på hotellet.
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Fler kaffevänner ser jag! :)

  Kimmi - en sedelärande historia. Alltid en påse Nescafé i fickan!

  SvaraRadera
 5. Vad är det med litium och kaffe? Är de inte bra ihop?

  SvaraRadera
 6. Stort intag av koffein kan sänka litiumnivån. Det är inte bara något jag snappat upp på nätet (även om dylik information ibland kan vara nog så användbar) utan det står ock i Fass. Exakt vad "stort intag" är vet jag inte, där har jag själv valt en nivå som funkar. Poängen är väl mest att dricka ungefärligen lika mycket varje dag så litiumvärdet hålls stabilt. För mig hjälper det att ha en Regel annars blir det hur som helst.

  SvaraRadera