tisdag 6 januari 2009

Linolja

Konstigt väder, en dag iskallt och klart, nästa dag grått och nollgradigt. Igår var det jättevackert och -10. Jag skulle ha fått skjuts till jobbet men bilen vägrade starta, så jag fick gå, men det var faktiskt rätt skönt. När jag slutade vid 12 gick jag och fikade på stan med C, och efter det var jag helt slut och somnade framför tv:n. Även om jobbet är icke-intellektuellt så tar det på min hjärnkapacitet. Emotionellt också, känner mig liten och obetydlig och rädd för att vara i vägen, även om folk de facto är snälla mot mig.

Men en sak är jag lite nöjd med. I söndags grävde jag fram målargrejorna, för första gången på flera år. Jag är ingen konstnär och har aldrig gjort några seriösa ansträngningar, kluddar lite bara efter känslan, eller egentligen mindre för att uttrycka mig och mer för att muntra upp mig själv. Mest fantasilandskap. Många av färgtuberna hade torkat, de var urgamla, typ 15-20 år, men hade också ett enkelt färskare set, oanvänt, som funkade. Hittade också bordsstaffliet inkilat bakom Trivial Pursuit. Det som saknas är bra ställen att sätta tavlorna på tork (jag gillar olja bäst), tur att jag bara målar små, mindre än A4.

Trodde knappt att jag någonsin skulle måla igen. Ibland har folk frågat efter det, jag brukade ge bort tavlor ibland, men det har kännts så otroligt långt borta, bara ångest och brist på kreativitet. Så skönt att ha tillgång till det igen.

4 kommentarer:

 1. Åååå önskar att jag kunde både rita och måla. Ritade mycket när jag var yngre och hade jag fortsatt så hade jag nog kunnat bli lite bättre :) Vill dock ta upp ritandet igen så har önskat mig en bok om teckning av min syster i födelsedagspresent. Så jag får allt hålla mig några veckor till :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så du har redan börjat jobba, hur kändes det? Jag börjar arbetsträna om 12 dagar. Roligt att du började måla igen. Jag ritade alltid och skrev poesi när jag var ung, nu har kreativiteten vilat upp sig några år. Jag hoppas ännu på att motivationen ska komma tillbaka så jag kan ge ut en poesibok.;0)
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hej
  Jag har låst mmin blogg så om du vill ha lösen så kan du skicka mig ett mail.
  kram

  SvaraRadera
 4. Maria - huvudsaken är ju faktiskt att man själv har kul när man håller på, så får det bli som det blir. Det kan ju bli uttrycksfullt utan att vara "fint". Ska maila dig.

  Bloggullet - jag vet inte riktigt vad jag tycker om arbetstränandet... det har gått bra men jag blir trött och får mycket prestationsångest. Det blir väl lite jobbigare när man är på ett helt nytt ställe och inte kan rutinerna sen innan. Men jag kämpar på... Hoppas din arbetsträning går bra.

  Kram på er!

  SvaraRadera