lördag 17 januari 2015

Helgstängt

Vi åkte ner till havet igår och tittade på spåren efter stormen. Solnedgångsfärgerna kommer ju tidigt nu, vackert. Men iskallt.

Handlade mat, glömde den långa minneslappen hemma men vi mindes precis allt utan lapp. Så fort vi kommit hem satte jag igång och lagade mat. Stackars Mannen är inte helt frisk ännu så han satt lutad över köksbordet med en grön kudde under huvudet, fast han envisades ändå med att skala potatisen. Sedan kollapsade vi i sängen framför På Spåret, som jag inte minns så mycket av, jo det var något med merinoull.

Att göra flera moment i rad utan uppehåll - havet, Ica, matlagning - kostar på. Helt löjligt mycket. Jag blir som ett övertrött barn,  kroppen skriker efter sömn, men det är svårt att varva ner. Det känns i hjärnkontoret idag, där  är det lördagsstängt och bara någon borttappad faktura flaxar lite i draget från luftkonditioneringen.

4 kommentarer:

 1. Solnedgångsfärgerna är så vackra, lika så när den går upp. Hoppas det blir lite klarare nu när det ska bli kallare. Jag har sådan sollängtan. Här ska i och för sig komma snö på tisdag, vi får se hur det blir med det. Slaska möjligtvis. Vi har brukare där det är så blött så att vi nästan får ro fram till dem, har jobbat med blöta skor och strumpor i natt. Så när det blir så dags för natten jobb så åker stövlarna på.

  Hoppas mannen snart känner sig piggare.

  Pigga-på-sig-kramar även till dig :-)

  SvaraRadera
 2. Det är väl fortfarande ett tag kvar till mars när solen tar fart, men det kommer! Här är det inte blött utan isigt, men du bör nog ta gummistövlarna, blöta fötter är hiskeligt obehagligt.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Visst märks det (lite) att dagarna är längre, härligt! Nästan så att det kliar i fingrarna efter fröer och små planeringar. För tidigt att plantera om krukväxter, men jord kan man ta hem!
  Tyvärr kom jag inte alls ut i helgen, alldeles för halt för mig. Att de hotar med snö är inte kul, det finns så det räcker både för skidor och scootrar.
  Hoppas mannen snart blir piggare!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här nere kommer det ju ofta upp snödroppar redan i februari... vi får väl se i år, eller om vargavintern kommer då.

   Trist med halkan. Trots snöbristen har vi haft attacker av halka här också, en massa bilar i diket, usch!

   Mannen piggnar på lite i taget, nu är det nog mest hostan och den kan ju sitta i, tyvärr.

   Kram!

   Radera