torsdag 14 augusti 2014

Stelt

Lite tungt. Eller kanske mer snurrigt.

Träffade Syster M i tisdags, och vi halkade in på olika gamla händelser. Det finns saker jag bara diskuterat ytligt med vården för det känns inte som någon riktig poäng när de inte kan något om det, plus att jag dök djupt i en annan tidsepok då jag mådde riktigt dåligt. På något sätt bara blev det så, jag bara pratade på som om allt var normalt, och så skulle jag gå och blev plötsligt helt darrig i kroppen. Skyllde på blodsockerfall och sprang därifrån. Satt en lång stund i cafeterian och försökte få ihop mina bitar.

På med pansaret, jag gick till Coop och handlade mat, snälle Mannen såg att det började spöregna och ringde och frågade mig om jag ville ha skjuts hem. Mat och tv och allt sånt.

Sent på kvällen orkade jag inte hålla uppe fasaden, men Mannen satt en lång stund och pratade med mig om ditten och datten tills jag kunde gå och lägga mig framåt halv två. Tyvärr vaknade jag mitt i natten av att det gjorde så sabla ont i ryggen när jag vände mig. Ryggskott. Har aldrig fått ryggskott på natten förut! Misstänker att det på något sätt hängde ihop med min psykiska upprördhet, alla spänningar i kroppen. Det är åratal sedan jag hade ryggskott, men jag vet ju att man ska hålla sig på benen och inte bara ligga stilla. Så igår blev det en runda på Ikea och en strandpromenad i solnedgången. Har sovit lika kasst inatt, men det kan ju ta några dagar innan det ger sig.

Jag pratar och skrattar och försöker hålla tiden ifrån mig, men det känns vasst i hjärtat.

4 kommentarer:

 1. NU är jag tillbaka på bloggen!

  Hoppas att det vassa i hjärtat försvinner snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sandra! Ja du vet, sånt kommer och går...

   Radera
 2. Det förflutna kan verkligen jaga upp en. Det är så ofrånkomligt, en del av oss själva. Jag hoppas att du har fått mer lugn nu och att ryggen är bättre!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir dessutom alltid lite förorättad - jag har ju stuvat undan allt sånt här långt ner i ryggsäcken och lagt äpplen och vattenflaskor ovanpå, det *ska* inte ryckas upp igen bara så där...

   Ryggen är bättre :)

   Kram!

   Radera